Mailklienter og skift af mailplatform

Generelt er mailklienter følsomme overfor ændringer ift. den mailplatform de er konfigureret op imod.

Mailkonti konfigureret til IMAP er særlig problematiske, hvis man skifter loginoplysninger, specielt ind- og udgående mailserver, på en allerede konfigureret IMAP-konto i et mailprogram. Eller hvis den underliggende mailplatform man anvender skiftes ud, men stadig har samme loginoplysninger for en konto.

De fleste mailklienter er desværre ikke særlig fejltolerante ift. selv små ændringer.

Problemerne er meget sjældent fejl på mailplatformen, men opstår i mailklienten pga. ændringer, herunder Outlook og Mail app m.fl.

Oplever man problemer med Outlook eller Mail app kan hjælp søges på følgende links:

Support til Windows Outlook
Forum til Windows Outlook
Support til Mac Mail app

Følgende mulige løsningsmodeller er feedback fra kunder ift. skift af mailplatform. Det er ikke løsninger som nødvendigvis skal gennemføres.

1. Mailprogram skal opgraderes, f.eks. Outlook 2013 til nyeste Outlook. Nogle gange hjælper opgradering af hele operativsystemet på computeren (Mac OS eller Windows).
  2. Fjern/deaktivér konto i mailprogram og opret en ny separat konto ved siden af.
  3. Tilmeld (subscribe) IMAP-mapper igen i mailprogrammet.
  4. Indsæt “INBOX" i "Sti til rodmappe” i mailprogrammet (typisk under avancerede indstillinger et sted).