Installation og opgradering af webapplikationer

Installation

På Micusto Cloud er det muligt at bruge opgave-systemet til at installere Drupal, WordPress og TYPO3 i stedet for at uploade filer via SFTP.

1. Opret et tomt space og en tom database.

2. Vælg "Installér ..." som opgave.

3. Vælg det RIGTIGE space.

4. Vælg version af webapplikationen.

5. Klik "Gem og udfør".

6. Gå til den rigtige spaceurl for spacet, og fortsæt webapplikationens egen installation (husk at have database login klar).

Bemærk:
- Der går noget tid, da systemet downloader webapplikationen automatisk og pakker filer ud. Output fra webapplikationens egen installationsproces kan først tilgås på spaceurl'en, når opgaven er udført.
- Sker der en fejl i forbindelse med opgaven og webapplikationen er ukomplet, så slet filerne via SFTP, og prøv at oprette opgaven igen. Det kan ske, at der er problemer med kommunikationen til den eksterne URL, hvor webapplikationen hentes fra.

Opgradering (TYPO3)

TYPO3s egen opgraderingsfunktion har desværre nogle problemer med at fungere på et distribueret setup som Micusto Cloud. Opgradér derfor til ny source med opgave-systemet beskrevet her.

Det er kun muligt at opgradere TYPO3 via opgave-systemet. Ved andre webapplikationer skal opgraderingen udføres manuelt (upload ny source via SFTP).

1. Vælg opgaven "Opgradér TYPO3".

2. Vælg det RIGTIGE space.

3. Vælg version af webapplikationen som opgaven skal hente og erstatte med.

4. Klik "Gem og udfør".

5. Gå til TYPO3 Install Tool og udfør resten af opgraderingen (det tager lidt tid at erstatte sourcen).

Bemærk:
- "Gentag opgave" vil løbende opgradere TYPO3 automatisk og uovervåget inden for den branch version, som er valgt i opgaven!
Brug kun denne funktion, hvis det er helt sikkert at udføre det.

- I Install Tool kan "/ is not a directory" ignoreres.

- Efter en opgradering anbefaler vi at clear alt cache (PHP cache).

- Kontakt vores support hvis ønsket er at opgradere til TYPO3 7.2+. 7.2+ indeholder nogle filoperationer, der kræver et andet internt filemount i Micusto Cloud.

- Følgende symlink struktur skal være gældende for TYPO3-installationen (standard!) for at opgaven "Opgradér TYPO3" vil virke.

index.php -> typo3_src/index.php
t3lib -> typo3_src/t3lib
typo3 -> typo3_src/typo3
typo3_src -> typo3_src-X.X.X
typo3_src-X.X.X

Anvender TYPO3-installationen ikke symlinks kan TYPO3 IKKE opgraderes via opgave-systemet, og må derfor udføres manuelt med upload af source/filer via SFTP.